Van boventallig naar zelfstandig

Wat een jaar ligt er achter ons! Wat begon als een  jaar als alle anderen, hoewel, hebben wij ooit een rustig jaar zonder hectiek of veranderingen in gezinssamenstelling gehad, veranderde in mei een een rollercoaster toen we het bericht kregen dat we boventallig verklaard waren. We zaten niet lang bij de pakken neer maar gingen op zoek naar de mogelijkheden om toch als gezinshuis verder te kunnen. Al snel kwam ‘De Driestroom’ op ons pad. We hadden een uitermate prettige kennismaking met Theo van Sluisveld en besloten na nog wat vergelijken en nadenken dat we graag in zee wilden met de Driestroom.

Er startte een uitgebreid traject van kennismaken, screening,  psychologisch onderzoek, een assessmenttraject en een kennismaking met Wim Muilenburg, de bestuurder van de Driestroom. Het klikte allemaal enorm en we kregen er steeds meer zin in. Het was hard werken, vooral voor Jan Willem die zich in de meer zakelijke kant van het ondernemerschap verdiepte. Er werd een website gebouwd, een administratie op poten gezet, verzekeringen geregeld, de bepalingen voor de kinderen moesten worden bijgewerkt of omgezet en dus was er veel contact met voogden.

Driestroomhuis de Vlerken

Maar al dat harde werken is niet voor niets geweest. Maandag 19 december 2016 was het zover! We tekenden onze franchiseovereenkomst, namen een driestroomvlag, een droomtaart en een boekje over hechting in ontvangst en zijn per 1 januari 2017 officieel: Driestroomhuis De Vlerken!

15675600_1052036248240098_2510994838544623181_oWe hebben er zin in! Ook al is het voor ons een nieuwe manier van leven, eigen ondernemer zijn, de zakelijke kanten van de zorg combineren met de dagelijkse zorg voor de kinderen die bij ons wonen en onze begeleiding en betrokkenheid hard nodig hebben! De droomtaart hebben we met z’n allen opgegeten. Een overheerlijke appeltaart met zorg bereid door de medewerkers van ‘De Droom’ in Elst. En dromen hebben we genoeg… want dat is het mooie van de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap: Alles ligt open! We kunnen plannen maken, nieuwe initiatieven ontwikkelen en de zorg verbeteren waar nodig en mogelijk! En dat voelt goed want wie wat we allemaal nog kunnen betekenen voor kinderen en jeugdigen die op zoek zijn naar een veilige en stabiele plek waar ze mogen zijn, ondanks (of misschien moet ik zeggen mét) al hun bagage die ze met zich meebrengen.

Uw gift blijft welkom!

Wij hebben al jullie meeleven in de afgelopen maanden enorm gewaardeerd. Ook mensen die ons zijn gaan steunen door een periodieke of eenmalige gift over te maken op stichting het Arendsnest, heel erg bedankt! Wij blijven jullie steun nodig hebben in de komende jaren. Er moet nog veel gebeuren in huis als het gaat om verbetering en verbouwing. En ook voor de kinderen is het bijzonder als we met hulp van giften eens iets extra’s kunnen doen. Overigens is een gift aan het Arendsnest belasting aftrekbaar (ANBI).

Wij zeggen: Proost op de toekomst! We hebben de vlag gehesen en gaan ervoor! Doen jullie mee?!

Pin It on Pinterest

Share This