Het Arendsnest

Gezinshuis de Vlerken is een feit. Maar zo’n 9 jaar geleden zijn we al gestart met stichting het Arendsnest. Die tijd staat nog voor in mijn geheugen. Twaalf jaar geleden verhuisden we van Boskoop naar Waddinxveen omdat we een ‘woning met potentie’ hadden gezien. Een uit vier verdiepingen bestaande woning die op een hoek in een rustige wijk stond. We hoefden niet lang na te denken en kochten het huis. Het huis was ooit gebouwd als kantoorwoning met een praktijkruimte beneden, de woonkamer en keuken op de eerste verdieping en op de tweede verdieping en de zolder waren de slaapkamers en de badkamer.

Ons gezin groeide en er kwamen steeds meer pleegkinderen bij. We werden een projectgezin en het begon bij ons steeds meer te kriebelen. Zouden we ons helemaal kunnen richten op deze bijzondere groep kwetsbare kinderen? Zouden we er nog meer in huis kunnen nemen en dan samen full time voor hen zorgen en hen begeleiden? We begonnen te rekenen en te tekenen. Het huis zou verbouwd moeten worden. Er zouden meer slaapkamers moeten komen en een extra badkamer. De keuken zou naar beneden moeten, de trap dicht, de woonkamer beneden uitgebouwd (een serre) en op zolder zou een dakkapel moeten komen. Een mega-verbouwing. Wie zou die gaan betalen? We hadden wel wat spaargeld en we konden nog een extra stukje hypotheek nemen, maar dat was niet genoeg. We hadden hulp nodig. Onze organisatie kon ons niet helpen omdat het ons eigen huis was. Wat bleven er dan nog voor mogelijkheden over?
We besloten een stichting op te richten: Stichting het Arendsnest.

Ongelofelijk

We voelden ons een beetje bezwaard, want wie waren wij om om geld te vragen? Niks voor ons eigenlijk. We waren gewend om te sparen en te werken voor wat je nodig hebt. We vroegen hier en daar om advies en maakten toen een lijst van wat we nodig hadden aan materialen, diensten, gereedschap, meubels en kleine en grote benodigdheden. Daarna gingen we op zoek naar bedrijven die ons zouden kunnen helpen. We stuurden onze eerste mails met gerichte vragen en wachtten af. Wat er gebeurde was onvoorstelbaar. Van alle kanten kwamen er reacties. Bedrijven uit het hele land wilden ons ondersteunen. We kregen verf, deuren, beslag, meubels, tegels, vloeren, bouwblokken, een afvalcontainer, verlichting, betonpalen die gratis de grond in werden geramd om de serre te ondersteunen, een enorme korting op de bouw van de serre, waardebonnen, kortingspassen, giften en ga zo maar door. We voelden ons aan alle kanten gedragen en gesteund. We kregen een enorme drive om ervoor te gaan. Het was een megaklus maar we kregen zoveel steun en hulp dat het niet uitmaakte. Het lukte en we konden het financieren! Na maanden verbouwen telde ons huis 7 slaapkamers, 2 badkamers, een prachtige uitgebouwde woonkamer en was ook de tuin opnieuw betegeld. We waren er klaar voor. Jan Willem stopte met zijn baan bij de Bob en we breidden uit naar 5 kinderen. Alles liep goed, er waren goede voorzieningen vanuit de organisatie waar we voor werkten en het Arendsnest dommelde een beetje in. Af en toe kwam er nog een gift binnen waar we iets van kochten voor de kinderen maar we redden het ook wel zonder.

De vlerken

Toen in mei ons leven op z’n kop kwam te staan doordat de afdeling projectgezinnen gesloten zou worden en wij onze baan als gezinshuisouders zouden verliezen kwam bijna direct ook het Arendsnest weer in onze gedachten. Zouden we nieuw leven in het Arendsnest kunnen blazen? Zouden we misschien via die stichting door kunnen starten? Weer gingen we om tafel met een aantal mensen en was onze buurman bereid om ons de voor- en nadelen van de verschillende ondernemingsvormen uit te leggen. We besloten om een nieuw bedrijf in het leven te roepen waaronder we ons gezinshuis zouden kunnen laten draaien en het Arendsnest te gebruiken waar het ook voor was opgericht: Ondersteuning!

De Vlerken, zoals ons gezinshuis heet, zal straks gaan draaien met inkomsten vanuit de gemeente. Inkomsten die bedoeld zijn om de kosten voor levensonderhoud en de nodige zorg en behandelingen te kunnen betalen. Maar wij willen meer dan dat. We willen dat de kinderen die bij ons wonen een net zo gewoon leven hebben als ieder ander kind. Dat ze op een sport kunnen als ze dat willen, of een instrument kunnen leren bespelen. Of als een vlerkje een hobby heeft willen we daarin kunnen voorzien. Er zullen kosten zijn die er in elk gezin zijn zoals nieuwe fietsen, op vakantie gaan, een abonnement op een tijdschrift, speelgoed, boeken en spelletjes. Als er een nieuw kind in huis komt, zullen we het een nieuw en fris kamertje willen geven. En omdat wij werken met kinderen die in hun leven heel veel hebben meegemaakt willen we graag individueel ook met de kinderen dingen ondernemen. Een dagje erop uit met een kind dat nog nooit de onverdeelde aandacht heeft gehad kan wonderen doen!

Hulp nodig

Voor al die extra’s, maar ook voor de gewone dingen, hebben we jullie hulp nodig. Dat hoeven geen grote bedragen te zijn, want alle beetjes helpen! Dat mag eenmalig of periodiek, niets is verplicht. Dat mag heel doelgericht op het moment dat we een speciaal project hebben maar mag ook in het algemeen zodat wij het naar eigen inzicht ten goede laten komen aan onze vlerken!
Het rekeningnummer is: NL56 RABO 0144 9549 74 t.n.v. stichting het Arendsnest.

We hebben al van veel mensen ontroerende en hartverwarmende reacties gehad en we kijken uit naar wat de komende periode ons gaat brengen! Stichting het Arendsnest heeft de Anbi-status en dus is uw gift aftrekbaar van de belasting!

Kijk voor meer informatie op de webstite: www.stichtinghetarendsnest.nl

Heel hartelijk dank voor jullie betrokkenheid!
Met elkaar bouwen we een veilig nest voor onze Vlerken!

Pin It on Pinterest

Share This